Digital Content Agency Logo

Fă cunoștință cu 3 alternative pentru conferinţe video, în afară de Skype

view English version

Skype este cel mai cunoscut tool pentru video conferinţe, folosit atât pentru business cât şi pentru call-uri personale. Lansat în 2003, Skype este şi una din cele mai vechi produse din nişa sa, fiind folosit de milioane de oameni, zilnic. Skype a fost creat de o echipă de programatori din Danemarca şi Suedia, apoi a fost cumpărat în 2005 de eBay iar în 2011 şi-a schimbat din nou proprietarul – Microsoft, care a pus, de atunci, mai mult accent pe acomodarea Skype cu produsele din propriul portofoliu. În ultima perioadă, Skype a pierdut teren, mai ales în ceea ce priveşte conferinţele business, datorită apariţiei unor servicii competitive, free, din ce în ce mai uşor de folosit pentru comunicarea video cu echipele remote.

Alternative la Skype, pentru video conferinţe la job

Iată care sunt câteva din cele mai cunoscute alternative, atunci când nu vrei să plăteşti un abonament Skype, însă vrei să beneficiezi de conferinţe video bune, cu colegii din alte oraşe sau ţări. Dacă organizezi o astfel de conferinţă, trebuie însă să te asiguri că interlocutorii tăi au webcam-uri şi microfoane funcţionale.

AnyMeeting

AnyMeeting e destul de uşor de folosit şi are funcţionalităţi similare cu Skype for businesses (share screen, VoIP, înregistrare conferinţă sau conferinţă voce), doar că e un tool free. În conferinţele video AnyMeeting pot intra 6 useri în varianta free, este web based (adică userii care participă la conferinţă nu trebuie să instaleze nimic pe computer) iar „gazda” conferinţei poate face screen sharing, prin instalarea unui mic plugin. Pe scurt, fiecare user invitat la conferinţă va primi pe mail un link unic de acces pe e-mail şi va putea să se alăture conferinţei şi de pe mobil. Singurul inconvenient al AnyMeeting este faptul că fiind un tool free, există ad-uri. Interfaţa nu este deosebit de prietenoasă însă este destul de clară.

Join.me

Un alt produs al cărui variantă free poate fi suficientă atunci când vrei să organizezi o conferinţă video este Join.me. Pentru varianta gratuită, poţi organiza un meeting cu 10 participanţi şi 5 feed-uri video şi ai funcţionalităţi precum screen sharing, transfer de documente şi participarea la conferinţă de pe mobil.

Mikogo

Funcţionalităţile Mikogo sunt destul de avansate – în varianta free poţi organiza o conferinţă video cu un singur alt participant, cu care poţi schimba rolul de prezentator, poţi accesa call-ul (video sau voce) de pe mobil şi poţi transfera documente. Mikogo ţi-ar putea fi util dacă faci vânzări internaţionale, one on one sau dacă în general ai video conferinţe în doi (de exemplu, raportări către managerul regional).

Acestea sunt doar trei variante care pot înlocui cu succes Skype-ul pentru un video call de business. Dacă vrei mai multe variante pe care să le testezi, poţi face un research, neapărat însoţit de o analiză detaliată a funcţionalităţilor disponibile free. Un detaliu de avut în vedere este şi interfaţa – un nou produs de video conferinţe va fi folosit mai repede şi mai bine de către toţi membrii echipei tale dacă are o interfaţă cu un design intuitiv, simplu de folosit.

Pe scurt:

posted by Ioana on 2017-06-05 12:12:26

Articole Recente