Digital Content Agency Logo

Editia #4 _ VIDEO ONLINE: De ce video vinde mai bine?

view English version

Abordarea video asupra campaniilor de comunicare şi al marketing-ului companiilor a devenit un must have pentru această perioadă. Se pare că, în 2020, traficul pe video va reprezenta aproximativ 85% din tot traficul de internet din nordul Americii, conform Cisco. YouTube raportează un miliard de useri, o treime din totalul oamenilor de pe Internet. România urmează trendul din afară, cu cifre bune mai ales referitor la folosirea mobile internet. Iar bătălia momentului este, conform celor mai noi tendinţe, între live stream şi VR. Dar ce face video să fie atât de eficient?

90% din informaţia pe care o procesează creierele noastre este vizuală

Eye candy nu e doar un termen din web design. Este un principiu de avut în vedere atunci când lucrezi la o campanie video. O altă cercetare ne dă indicii asupra mizei pe care o ascunde procesarea informaţiilor vizuale – 65% din oameni învaţă vizual.

Ţinem minte ceea ce ne place

Ştiinţific, argumentul ar fi că stimulii vizuali sunt procesaţi în zona care se ocupă de memoriile pe termen lung. Iar emoţiile sunt legate de memorie. Astfel, acele informaţii livrate în formă video, care ne trezesc emoţii, sunt mai bine reţinute decât cele text sau cele dintr-o imagine statică. Ca un exemplu, gândeşte-te la volumul de clipuri care se distribuie în feed-ul tău de Facebook zilnic.

Creierul uman procesează informaţia video de 60 000 ori mai repede decât cea text

Conform Psychologytoday.com, creierul uman procesează video-urile atât de repede, faţă de informaţiile text, pentru că este mult mai simplu. Totul, spun psihologii, vine de la tendinţa umană de a evita acele task-uri care necesită efort. Practic, este mult mai greu să citeşti un text, pe când vizionarea unor imagini poate fi făcută fără un efort cognitiv, fiind o activitate mai degrabă pasivă.

Ce aduce acest tip de consum al informaţiei pentru campania ta?

- Consumatorii sunt cu 39% mai dornici să share-uiască content dacă acesta este video.

- Un user obişnuit de Internet consumă aproximativ 206 clipuri video/ lună

- Cele patru tipuri de video-uri cel mai des întâlnite în comunicarea business-urilor sunt explainere, product demos, how to-uri şi testimoniale. Citeşte mai multe despre video-urile de prezentare aici.

- În mod normal, un video are o rată de retenţie de 37% - adică acest procent de useri vizionează clipul până la capăt. Succesul unui video poate fi judecat şi în funcţie de acest indice – numărul de views este una, calitatea acestora este altceva. Un video cu o rată de retenţie de peste 70% poate fi considerat un succes.

- Cu cât este mai lung clipul, cu atât rata de retenţie este mai mică. Recomandarea noastră este ca un video pentru web să nu depăşească un minut jumătate, maxim 2, în funcţie de ceea ce comunică.

- 45% din oameni se uită cel puţin o oră pe săptămână la video-uri pe Facebook sau YouTube

- Millenials urmăresc cele mai multe clipuri online, iar bărbaţii petrec cu 40% mai mult timp urmărind videos online, decât femeile.

- Jumătate din contentul video este vizualizat pe mobile iar 85% din video-urile de pe Facebook sunt vizionate fără sunet.

- Un video pe un landing page poate creşte conversia cu 80%

Statistici via blog.hubspot.com, outbrain.com, worldstream.com.

Dacă vrei să afli mai multe despre cum poţi lansa o campanie video pentru brandul tău, scrie-ne şi hai să ne povesteşti mai multe despre ceea ce faci!

posted by Ioana on 2017-07-04 11:52:45

Articole Recente