Digital Content Agency Logo

Ediţia #3_VIDEO ONLINE: Prezentarea companiei tale? Cu siguranta video

view English version

Atunci când lansezi un produs sau un serviciu şi gândeşti o campanie de comunicare, un video poate fi un element cheie de a explica atât beneficiile cât şi trăsăturile noului produs. Producţia şi thinking-ul din spatele unui video de prezentare al unui produs sau serviciu, mai ales dacă e vorba de cele de tehnologie, au o miză importantă – trebuie să capteze atenţia userului încă din primele secunde, să comunice extrem de clar funcţionalitatea produsului şi utilitatea sa. Cum faci un video de prezentare de succes?

Include clipul de prezentare într-o campanie integrată

Un singur video nu va fi de ajuns, oricât de bun ar fi. Dacă pregăteşti lansarea unui produs sau serviciu tech, toate mediile pe care la ai la dispoziţie trebuie integrate cu mesajele de comunicare. Clipul video poate fi, în această perspectivă, embed-uit pe un landing page care să conţină mai multe informaţii sau poate fi în sine un punct de conversie, în funcţie de structura sa şi scopul campaniei.

Animaţie, scurt metraj sau colaj video?

Şi în ceea ce priveşte stilul clipului, nu trebuie să ieşi din brief. Cu cât limbajul vizual ales este folosit coerent, pe toate mediile pe care comunici o campanie de lansare şi cu cât acel limbaj vizual este ales după cât de familiar este publicului ţintă, cu atât mai bune vor fi rezultatele. Pentru a lua această decizie, porneşte de la buyer persona şi de la conceptul campaniei.

Elementele script-ului

Clipul video de prezentare ar trebui să aibă un script foarte uşor de înţeles de către viitorii tăi clienţi. O eroare ar fi să gândeşti acest video doar în termeni de sales. Chiar dacă elemente precum beneficii, context şi funcţionalităţi sau trăsături ale produsului tău sunt esenţiale, acestea trebuie arătate într-un mod entertaining. Clasicul video animat cu problemă-soluţie-beneficii este deja un clişeu.

Elementele grafice şi soundtrack-ul

Multe start-ups din zona tech folosesc elemente grafice sau template-uri cumpărate de pe site-uri de profil pentru video-urile de prezentare. Această decizie se dovedeşte a fi una destul de slabă pe termen lung, desi pe termen scurt e o soluţie rapidă. Practic, rişti să foloseşti aceleaşi elemente ca un competitor, sau ca altă companie de tehnologie, ceea ce înseamnă, pe scurt, că vei arăta pe online la fel ca ceilalţi.

Varianta ideală este să găseşti o agenţie cu care să lucrezi şi care să îţi producă video-ul şi elementele grafice custom, pentru a-ţi întări claimul şi a-ţi delimita clar teritoriul de brand.

De ce ai nevoie de un video de prezentare?

Dacă tocmai pregăteşti o campanie online de lansare a unui produs sau serviciu şi nu ai integrat şi un video de prezentare, iată motivele pentru care ar trebui să-l incluzi pe lista ta:

Dacă te gândeşti sa integrezi un video de prezentare in campania ta şi nu ştii de unde să începi, scrie-ne şi hai să ne întâlnim să ne povesteşti mai multe!

posted by Ioana on 2017-06-25 17:14:10

Articole Recente